KONSET MED SIRI SVALE BAND 12. SEPTEMBER PÅ ULLVAREN

Namdal Seniorforum er heldige:

KONSERT MED SIRI SVALE BAND

TORSDAG 12. SEPTEMBER KL 19.00 PÅ ULLVAREN KAFE NAMSOS

Siri Svale Band ble etablert for 35 år siden, og hadde sitt gjennombrudd som den norske hovedattraksjonen ved Jazzfestivalen i Molde i 1989. Namdal Seniorforum hadde i 2022 en svært vellykket konsert med bandet og håper nå å gjenta suksessen med disse flotte musikerne.

Svale Band (SSB) består av:
Siri Gellein (vokal)
John Pål Inderberg (saxofoner/vokal)
Bjørn Alterhaug (kontrabass)
Celio Barros (kontrabass/elbass)
Carl Haakon Waadeland (trommer)
Alle 5 er profesjonelle musikere.

Siri´s Svale Band har turnert i Norge og Europa, og gitt ut tre CD´er:
”Blackbird” (1990)
”Necessarily So…” (1997)
”Sval E Afinado” (2018)

De to første CD´ene fikk overstrømmende mottakelser blant publikum og fra internasjonale kritikere, både på bakgrunn av en helt spesiell sound med vokal, to
basser, baritonsaxofon og trommer, og i lys av en unik lydproduksjon. Siri´s Svale Bands spesielle besetning gir bandet et unikt uttrykk: De to bassistene forsterker og komplementerer hverandre, saxofonist, John Pål Inderberg,viser sitt musikalske slektskap til cool-jazz tradisjonen.  En viktig bestanddel i bandets uttrykk er også trommeslager Carl Haakon Waadelands blanding av jazzrelaterte groover og elementer fra norske trommeslåtter, – og ikke minst vokalist Siri Gelleins intime og ekspressive stemme med røtter til soul musikk.
Det er i møtepunktet mellom tradisjon og innovasjon, i spenningen mellom det gitte og det uforutsigbare at Siri´s Svale Band ønsker å engasjere og møte sitt publikum.